Coup Cura maakt maatwerk theater voor instellingen en bedrijven. Coup Cura, vanwaar die naam?

We plegen een theatrale coup, een coup omdat we verrassen en oude patronen blootleggen en doorbreken. Cura staat voor ‘helend’; het gezamenlijk meemaken van een theatrale coup werkt verbindend, het is een opening tot gesprek.

De verbinding tussen wat wij doen op het podium en wat zich afspeelt in uw branche staat dan ook centraal. We zoeken daarin naar een oprechte ontmoeting die inspireert en de deelnemers op nieuwe wijze laat kijken naar hun dagelijkse werk.

Karin

 Karin is afgestudeerd als actrice en zangeres aan de Toneelacademie Maastricht en het Rotterdams Conservatorium. ‘Mijn vader is kinderarts, mijn moeder werkt in een ziekenhuis en een van mijn beste vriendinnen werkt als arts op de SEH. Via hen krijg ik veel verhalen mee. Die verhalen vangen op een speelse en fantasierijke manier en ze delen met mensen die werken in de zorg, is wat ik zo bijzonder vind.’

LinkedIn

Eva 

 Eva is afgestudeerd als actrice en theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. ‘Mooi aan spelen in zorginstellingen vind ik de directe reacties van het publiek. Vaak nodigt een voorstelling uit om eigen ervaringen te delen, ook als deze niet één op één op het podium zijn uitgespeeld. De sfeer in een zaal kan in drie kwartier omslaan van afwachtend en zakelijk naar open en persoonlijk.’

LinkedIn

 Eefje

 Eefje is regisseur. “Theater is voor mij een manier om mensen te raken, om te reflecteren en om ervaringen te delen. Het geeft me veel energie om me buiten de traditionele theatersetting te begeven, omdat het me inspireert om in omgevingen te zijn waar ik zelf niet snel zou komen. Als maker vind ik dit een ideale basis om vanuit te werken: het leidt vaak tot wederzijdse inspiratie”.

 LinkedIn

Ons netwerk

 Wij helpen organisaties bij het behalen van hun educatie- en veranderdoelen. Dit doen wij niet alleen maar met een briljant netwerk aan acteurs, regisseurs en trainers die allen goed zijn in wat ze doen. We werken met een pool aan professionele acteurs die we inzetten bij grote producties. De acteurs en gesprekleiders in ons netwerk hebben een passie voor gedragsverandering en theater.

Twitter